07. september 2024
Facebook
streda, 30 august 2017 08:00

Severná Kórea bude testovať ďalšie rakety, Kim Čong-un chce udržať Guam pod kontrolou

Written by 
Rate this item
(0 votes)

SOUL 30. augusta (WebNoviny.sk) - Severokórejský vodca Kim Čong-un vyzval na ďalšie testy zbraní s cieľom v Tichom oceáne, ktoré majú zlepšiť schopnosti krajiny udržať pod kontrolou Guam. V stredu, len deň po tom, ako Pchjongjang ponad územie Japonska vypálil raketu schopnú niesť jadrovú hlavicu, o tom informovali štátne médiá. Odporúčame:
Severná Kórea opovrhuje susedmi a všetkými členmi OSN, reaguje Trump na odpálenie rakety Utorkový test rakety bol pre Severnú Kóreu dosiaľ najdlhší a mal byť reakciou na každoročné spoločné vojenské cvičenia Južnej Kórey a USA, ktoré sa skončia vo štvrtok. Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) ich označuje za prípravy na inváziu a často počas nich testuje zbrane a stupňuje svoje vyjadrenia. Podľa juhokórejských úradov raketa doletela do vzdialenosti 2 700 kilometrov a dosiahla maximálnu výšku 550 kilometerov, pričom preletela ponad japonský ostrov Hokkaidó. Odporúčame:
Aktualizované: Severná Kórea vypálila raketu ponad Japonsko. Vláda vyzývala ľudí, aby sa ukryli Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov (BR OSN) odpálenie rakety dôrazne odsúdila a zopakovala požiadavku, aby KĽDR ukončila svoje programy na výrobu rakiet a jadrových zbraní. Zhruba pred mesiacom pritom OSN uvalilo na Severnú Kóreu dosiaľ najprísnejšie sankcie.

Viac k témam: Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, OSN Organizácia spojených národov, Severná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk - Severná Kórea bude testovať ďalšie rakety, Kim Čong-un chce udržať Guam pod kontrolou © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 182 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner